Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

NEJFANTASTIČTĚJŠÍ A NEJNEBEZPEČNĚJI NEJORGASMIČTĚJŠÍ SALÁT NA SVĚTĚ !!!

S obřím avokádem a afrodiziakálně sladkým mangem od dovozce z Afriky a s neodolatelným dressinkem tajného složení. Stvořen ve 2 verzích – pro milovníka koriandru a rukoly a pro nemilovnici koriandru a rukoly.

Mango a avokádo z Afriky

Loni jsme si v Praze zajeli na Africké trhy do nákupního centra na Budějovické v Praze. Těšila jsem se na to pestré bohatství dovezené přímo z Afriky. Událost na Facebooku slibovala široký výběr zralých produktů, které vyrostly na horké půdě daleké Afriky. Na kontinentu, kde se vám mísí vaše fantazijní představy o krásách přírodních scenérií s realitou… obrázky, které zůstaly zvěčněny na stránkách časopisů o přírodě, se vám majestátně jeví před očima a vy se cítíte propojeni se zemí a životem tak silně … mnohem silněji, než by to dokázaly vaše nejbujnější sny. Dokonce i vaše srdce tluče stejným rytmem jako rytmus africké divoké přírody a jeho tep se začne mírnit, až když země ztmavne v magnetické záři zapadajícího slunce, a zcela se zklidní, když temnota noci uloží přírodu ke spánku.

A přesně na ovoce a plody s takovým nábojem jsem se těšila, když jsme mířili po eskalátorech do patra, kde se Africké trhy konaly.

Realita byla trochu jiná než reklama na Facebooku. Produkty byly přebrané a tomu odpovídala zbývající nabídka. No, kdo pozdě chodí…

Nakonec se nám podařilo úplnou náhodou objevit schované sytě zbarvené měkké mango a krásně měkké, obrovské avokádo. Už jen při pohledu a dotyku na tyto šťavnaté africké kořisti se mi sbíhaly sliny.

Na obrázku vlevo je hodně velká pánská ruka.

Proč nejfantastičtější a nejnebezpečněji nejorgasmičtější salát na světě

Doma jsem přemýšlela, jak s nimi naložím. Za chvíli jsem měla před očima prvotní představu avokádovo-mangového salátu. Pustila jsem se do hledání receptů. Nakonec jsem si sestavila vlastní recept, který jsem ještě za pochodu upravila. Málokdy se mi líbí recepty na internetu tak, jak jsou. A tak srovnávám a téměř vždy ve finále kombinuji víc receptů najednou. A i takto vznikl můj nejfantastičtější a nejnebezpečněji nejorgasmičtější salát na světě !!!

Pojmenovala jsem ho tak, protože takový opravdu je a při jeho jezení jsem jeho úžasnost neustále vyzdvihovala do nebeských výšin. Až tehdy jsem pochopila, jak může být mango afrodiziakální. Tak hebké… tak sytě žluté… tak božsky sladké a šťavnaté… tak měkké… tak opojné… Spolu s velvetově uchvacující chutí afrického avokáda ve vás salát odjistí slastný výbuch chuťového uspokojení… a příjemně vás naladí. 

Je velmi jednoduchý a zvládne ho každý. Kvalita se samozřejmě bude odvíjet od kvality použitých surovin.

RECEPT

Ingredience pro milovníky koriandru, rukoly a rajčat:

4 velké hrsti směsi čerstvých salátů (já použila salát Párty mix z Alberta)
Čerstvá řeřicha
Rajčátka nejvyšší kvality (5 – 6 malinkých) – pro milovníky rajčat
1 bio červená paprika z Alberta – pro nemilovníky rajčat
1 velikánské, zralé avokádo z Afriky (neporovnatelné s tím, co se běžně dováží do Čech)
1 veliké zralé mango z Afriky (neporovnatelné s tím, co se dováží do Čech)
Slunečnicová semínka
Piniové oříšky
Čerstvé listy koriandru
Čerstvá rukola

Ingredience pro NEmilovníky koriandru, rukoly a rajčat:

Dvě velké hrsti směsi čerstvých salátů (já použila salát Párty mix z Alberta)
Čerstvá řeřicha (1 vanička)
1 bio červená paprika z Alberta
1 velikánské, zralé avokádo z Afriky (neporovnatelné s tím, co se běžně dováží do Čech)
1 veliké zralé mango z Afriky (neporovnatelné s tím, co se dováží do Čech)
Slunečnicová semínka
Piniové oříšky
Čerstvá máta

Zálivka pro obě varianty:

Limetková šťáva z necelé půlky limetky
Trošku limetkové kůry
Čtvrt – půl deci extra panenského olivového oleje (jak kdo máte rád)
Alternativa worcestrovské omáčky (alternováno pro potřeby tohoto salátu):

  • Stroužek česneku
  • Trošku soli (opravdu jen málo na utření česneku)
  • Trošku čerstvě mletého pepře (raději méně než více)
  • 1 malá kulička nového koření (rozmělněná plochou nože na prkénku)
  • Lžíce balsamica
  • Půl lžičky čerstvého zázvoru (lze i sušený)
  • 2 – 3 hlavičky hřebíčku (větší, rozmělnit plochou hranou nože)
  • Špetka skořice
  • Menší špetka muškátového oříšku
  • Špetička mletého kardamonu
  • Lžička medu
  • Na špičku lžičky dijonské nebo hrubozrnné hořčice
  • Tročku čerstvé čili papričky
  • Půl lžičky zelené kari pasty „Exotic Food Authentic Thai Green curry paste“ (má Albert či Tesco)
  • Čtvrt lžičky rybí omáčky (prostě jen pár kapiček)
  • Kousíček ančovičky
  • Rybí omáčku a ančovičku lze nahradit vývarem z lesních hub (pokud máte doma sušené nasbírané houby, povařte 2 – 3 plátky v minimálním množství vody, do zálivky následně dejte 1 čajovou lžičku vývaru

Více o worcesterovské omáčce můžete najít zde nebo tady

Postup

Připravte si zálivku tím, že v mixéru rozmixujete všechny ingredience na zálivku. Pokud nemáte ingredience jako kardamon, rybí omáčka, ančovička, lesní houby či kari pastu, sice to nebude ono, ale ve finále to zas tak nevadí.

Vypeckuje avokádo a mango. Mango nakrájejte je na kostky a smíchejte ho ve velké míse se směsí salátů. Rozdělte salát na poloviny, do jedné dejte nakrájená rajčátka, do druhé nakrájenou bio papriku.

Avokádo rozkrojte na dvě půlky, každou nakrájejte na tenké plátky a přeneste na kraj talíře. Přidejte připravený salát a posypte polovinou nakrájené řeřichy. Opražte slunečnicová semínka a piniová jádra a posypte jimi salát. Zalijte zálivkou a ihned podávejte.